psaltesattikis

Οικονομικές υποχρεώσεις τακτικών και αρωγών μελών

Εγγραφή εφάπαξ: 10€.
Ετήσια συνδρομή: 25€.
Προαιρετική ετήσια συνδρομή για αποστολή των «Ιεροψαλτικών Νέων»: 60€.
Η εφημεριδα των «Ιεροψαλτικών Νέων» είναι διμηνιαία προς 10 Ευρώ το φύλλο.

Για κάθε εισπραττόμενο ποσό, αποστέλλεται στον αποστολέα άμεσα, διάτρητη απόδειξη εισπράξεως.

 

 

 

psaltesattikis.gr psaltesattikis

 

 

 

Ύμνος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Το video είναι από συναυλία του Συνδέσμου μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

 

Λύραν την πνευματοκίνητον τον μελωδόν της Εκκλησίας τον θείον Ρωμανόν τον Μελωδόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την πηγήν της θείας γνώσεως της υμνωδίας τον κανόνα τον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την δυάδα την θεόληπτον τας ηδυμόλπους αηδόνας τον Ρωμανόν και τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].

Επισκόπου Διονυσίου Ψαριανού

 

 

 

 

 

H εκδήλωση του Συνδέσμου μας «ΕΛΛΗΝΩΝ – ΑΫΛΩΝ ΩΔΑΙΣ»

 

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών «Ιωάννης Καποδίστριας», την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7.00΄ μ.μ., η εκδήλωση του Συνδέσμου μας υπό τον γενικό τίτλο «ΕΛΛΗΝΩΝ – ΑΫΛΩΝ ΩΔΑΙΣ».

Στο πρώτο μέρος της εκδηλώσεως, Ύμνους Εκκλησιαστικής Μουσικής απέδωσαν η Πολυφωνική Χορωδία «Άγιος Αλέξανδρος», υπό την διεύθυνση του κ. Χαραλάμπους Στεργιοπούλου – Ρούμπα, και η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου μας, υπό την διεύθυνση, εκ περιτροπής, του Προέδρου μας κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, του πρώην Προέδρου του Συνδέσμου μας κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου και του συναδέλφου Πρωτοψάλτου, Μουσικοπαιδαγωγού και Μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας κ. Γεωργίου Κουμπανάκη.

Τους Ύμνους, που ερμήνευσαν οι ανωτέρω δύο Χορωδίες, προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου μας κ. Σπυρίδων Καμπίτσης.

Στην συνέχεια, και κατόπιν μίας σύντομης προσλαλιάς του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πλάτωνος Βακαλάκη, που δημιούργησε αισθήματα συγκίνησης σε όλους, η Οσιωτάτη Μοναχή Γερόντισσα Μαριάμ (Σκορδά) απέδωσε επίκαιρους Ύμνους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως, που συντόνισε και παρουσίασε ο γνωστός καλλιτέχνης κ. Κώστας Βενετσάνος, ο γνωστός ερμηνευτής κ. Παναγιώτης Λάλεζας, με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Ωδείου «ΦΟΡΜΙΓΞ» υπό την διδασκαλία του κ. Φάνη Κουσιουνέλου, απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και την Μικρά Ασία, ενώ συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Προτύπου Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «ΛΑΜΠΙΡΗ», του Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης Τερψιθέας Γλυφάδας, του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων και των «Δικταίων Καστρινών» υπό την επιμέλεια του κ. Γεωργίου Φραγκάκη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, πολλοί κληρικοί (ιδιαίτερα από την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) κ. Κωνσταντίνος Πολίτης και πολλοί συνάδελφοι Ιεροψάλτες.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τιμήθηκαν το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μιχαήλ Κατρίνης, η κ. Δέσποινα Λογιάδου, ως εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, οι πολιτευτές κ.κ. Σπυρίδων Μεταξάς, Σοφία Νικολάου και Θεοτόκη Ντολαπτσή, οι κ.κ. Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ως εκπρόσωποι και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και η κ. Δήμητρα – Ινές Αγγελή, ως εκπρόσωπος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.).

Ολόκληρη την εκδήλωση, την οποία στήριξαν το Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Αγίας Παρασκευής), η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.», το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», η διαδικτυακή τηλεόραση «intv», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM STEREO, τα Εκπαιδευτήρια «Λαμπίρη», οι διαδικτυακές ιστοσελίδες «orhodoxia.info» και «dimokratianews»ο τηλεοπτικός σταθμός «ΑΡΤ», οι Εκδόσεις Σαΐτη Α.Ε., καθώς και οι εταιρείες «Δ. ΜΠΑΛΕΣ Ε.Π.Ε.», «ΙΑΣΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Ε.Π.Ε.» και «ΚΟΝΤΟΡΗΓΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ» (τους οποίους ο Σύνδεσμος μας ευχαριστεί θερμώς), μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά εδώ.