psaltesattikis

Οικονομικές υποχρεώσεις τακτικών και αρωγών μελών

Εγγραφή εφάπαξ: 10€.
Ετήσια συνδρομή: 25€.
Προαιρετική ετήσια συνδρομή για αποστολή των «Ιεροψαλτικών Νέων»: 60€.
Η εφημεριδα των «Ιεροψαλτικών Νέων» είναι διμηνιαία προς 10 Ευρώ το φύλλο.

Για κάθε εισπραττόμενο ποσό, αποστέλλεται στον αποστολέα άμεσα, διάτρητη απόδειξη εισπράξεως.

 

 

 

psaltesattikis
psaltesattikis.gr psaltesattikis

 

 

 

Ύμνος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Το video είναι από συναυλία του Συνδέσμου μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

 

Λύραν την πνευματοκίνητον τον μελωδόν της Εκκλησίας τον θείον Ρωμανόν τον Μελωδόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την πηγήν της θείας γνώσεως της υμνωδίας τον κανόνα τον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την δυάδα την θεόληπτον τας ηδυμόλπους αηδόνας τον Ρωμανόν και τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].

Επισκόπου Διονυσίου Ψαριανού

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2020

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια (και υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας), ο Σύνδεσμός μας εόρτασε και εφέτος την μνήμη του εκ των Προστατών του Αγίων, Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, του και ποιητού των κοντακίων.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.30΄ μ.μ., τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, προεξάρχοντος του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Θωμά Συνοδινού, ιερατικώς προϊσταμένου του Ι. Ναού και εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, με την συμμετοχή του εκ των εφημερίων του Ι. Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Βασιλείου Χρυσοπούλου, και του Ιερολογ. Διακόνου π. Παναγιώτου Καζαμία. Τους Ύμνους του Α΄ Χορού απέδωσαν αλληλοδιαδόχως δύο ολιγομελή κλιμάκια της Βυζαντινής Χορωδίας του Συνδέσμου μας, υπό την διεύθυνση του Προέδρου κ. Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα και του Γενικού Γραμματέως κ. Σπυρίδωνος Καμπίτση, ενώ τους Ύμνους του Β΄ Χορού απέδωσε (κατόπιν προσκλήσεως του Συνδέσμου μας) κλιμάκιο της Βυζαντινής Χορωδίας του Ιεροψαλτικού Συλλόγου επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς», υπό την διεύθυνση του Προέδρου κ. Αντωνίου Τσαρουχά.

Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Άγγελος Συρίγος, Αθανάσιος Πλεύρης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο Βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχαήλ Κατρίνης, ο κ. Σπυρίδων Καρανικόλας, εκπρόσωπος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φωτεινής Γεννηματά, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ. Γ. Βαχαρίδη, ο συνάδελφος κ. Γρηγόριος Καφίρης, Ταμίας και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.), και οι συνάδελφοι κ.κ. Αλέξιος Κατσαρός, Λαμπαδάριος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών, και Ανδρέας Χρόνης. Σημειώνεται, επίσης, ότι προσωπικές ευχές προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου απέστειλε η Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Πρόεδρος κ. Ρεδιάδης-Τούμπας ομίλησε, με αφορμή την μνήμη του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού (του «Πινδάρου» της Εκκλησίας μας), για την σημασία του ρόλου των Ιεροψαλτών, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσεως, και για την ανάγκη κατοχύρωσης των νομίμων δικαιωμάτων τους. Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Θωμάς Συνοδινός, συνεχάρη τους Βυζαντινούς Χορούς του Συνδέσμου μας και του Ιεροψαλτικού Συλλόγου επαρχίας Θηβών για την άρτια απόδοση των Ύμνων, εξέφρασε την δέσμευση του Μακαριωτάτου και της επίσημης Εκκλησίας για την έμπρακτη υποστήριξη του έργου των Συνδέσμου μας και των δικαίων αιτημάτων των συναδέλφων Ιεροψαλτών και αναφέρθηκε, διά βραχέων, στον βίο, την πολιτεία και το πλούσιο έργο του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ακολουθία του Εσπερινού μεταδόθηκε απ’ ευθείας διαδικτυακά από την ιστοσελίδα ecclesiaTV.gr, καθώς και με την τεχνολογία της υβριδικής τηλεόρασης του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV, και ραδιοφωνικά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ