psaltesattikis

Οικονομικές υποχρεώσεις τακτικών και αρωγών μελών

Εγγραφή εφάπαξ: 10€.
Ετήσια συνδρομή: 25€.
Προαιρετική ετήσια συνδρομή για αποστολή των «Ιεροψαλτικών Νέων»: 60€.
Η εφημεριδα των «Ιεροψαλτικών Νέων» είναι διμηνιαία προς 10 Ευρώ το φύλλο.

Για κάθε εισπραττόμενο ποσό, αποστέλλεται στον αποστολέα άμεσα, διάτρητη απόδειξη εισπράξεως.

 

 

 

psaltesattikis

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΘΕΜΑ : «Ασφάλιση Ιεροψαλτών και Νεωκόρων»

Με αφορμή ερωτήματα, που έχουν τεθεί στην υπηρεσία μας, σχετικά με το καθεστώς ασφάλισης των Ιεροψαλτών και Νεωκόρων καθώς και την απεικόνιση της ασφάλισής τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.), παρέχουμε τις πιο κάτω διευκρινήσεις :
ΓΕΝΙΚΑ
Το ασφαλιστικό καθεστώς των υπηρετούντων στους Ιερούς Ναούς Ιεροψαλτών και Νεωκόρων, διέπεται από τις διατάξεις :

psaltesattikis

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ 176/2006

Επισυναπτόμενα σχετικά

Σας επισυνάπτω την νομοθεσία εκ της οποίας προκύπτει αυτό που ισχύει για τους διορισμένους με ΦΕΚ ιεροψάλτες, οι οποίοι είναι υπάλληλοι ΝΠΔΔ. Το ακριβές ποσό εξαρτάται από τα προσόντα και προϋπηρεσία. Για κάθε παρερμηνεία ένα ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρκεί. Η διαφορά με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους είναι ότι δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο κρατικό προϋπολογισμό και ως εκ τούτου η αμοιβή τους εξαρτάται από τον κάθε ναό, ο οποίος είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.

psaltesattikis

Επίσημος Καταδίκη της Τετραφωνίας

Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Άνθιμος ελέω Θεού Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης. Ευλαβέστατοι ιερείς και οσιώτατοι ιερομόναχοι, ευγενέστατοι άρχοντες και χρησιμότατοι έμποροι, και λοιποί ευλογημένοι χριστιανοί, οι συγκροτούντες την εν Βιέννη ορθόδοξον Κοινότητα της Καπέλλης, τέκνα εν Κυρίω αγαπητά της ημών μετριότητος, χάρις είη υμίν και ειρήνη παρα Θεού, παρ᾽ ημών δε ευχή, ευλογία και συγχώρησις.

psaltesattikis

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΘΕΣΠΙΣΗ 1016 ΙΕΡΟΨΑΛΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Βασικά σημεία πρότασης νομού

1. Θεσπίζονται 1016 προσωποπαγείς αρχικά θέσεις Ιεροψαλτών ανά Μητρόπολη στην Εκκλησία της Ελλάδος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης & των Μητροπόλεων του οικουμενικού Πατριαρχείου.

psaltesattikis

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Προς Τους ευλαβείς Ιεροψάλτες της καθ᾿ ημάς ῾Ι. Μητροπόλεως

Ύστερα από ενάμιση χρόνο από της εγκαταστάσεώς μου στην Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής , αφού έχω γνωρίσει και επικοινωνήσει με τους περισσοτέρους σας και έχοντας έτσι διαμορφώσει μια γενικευμένη άποψη για την ψαλτική, την κατάσταση της, τις ανάγκες της και τις προοπτικές της στην επαρχία μας, έχοντας επίσης μοιρασθεί τους συναφείς προβληματισμούς μου με τους εκπροσώπους του συλλόγου σας, μου δίνεται η ευκαιρία να καταθέσω στην αγάπη σας βασικές θέσεις συμβατές και με την δοκιμασμένη παράδοση μας και την σημερινή πραγματικότητα

psaltesattikis.gr psaltesattikis

 

 

 

Ύμνος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Το video είναι από συναυλία του Συνδέσμου μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

 

Λύραν την πνευματοκίνητον τον μελωδόν της Εκκλησίας τον θείον Ρωμανόν τον Μελωδόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την πηγήν της θείας γνώσεως της υμνωδίας τον κανόνα τον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την δυάδα την θεόληπτον τας ηδυμόλπους αηδόνας τον Ρωμανόν και τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].

Επισκόπου Διονυσίου Ψαριανού