psaltesattikis

Οικονομικές υποχρεώσεις τακτικών και αρωγών μελών

Εγγραφή εφάπαξ: 10€.
Ετήσια συνδρομή: 25€.
Προαιρετική ετήσια συνδρομή για αποστολή των «Ιεροψαλτικών Νέων»: 60€.
Η εφημεριδα των «Ιεροψαλτικών Νέων» είναι διμηνιαία προς 10 Ευρώ το φύλλο.

Για κάθε εισπραττόμενο ποσό, αποστέλλεται στον αποστολέα άμεσα, διάτρητη απόδειξη εισπράξεως.

 

 

 

psaltesattikis

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Απριλίου 2022

«Ήταν στραβό το κλήμα……….»

Κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος πραγματοποιούνται στην Αθήνα περίπου 60 εκδηλώσεις κάτω από τον γενικό τίτλο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την συμμετοχή πολλών Μουσικών σχημάτων τα οποία παρουσιάζουν μια ευρεία μουσική Παράδοση από τον χώρο της Δυτικής Μουσικής καθώς και της Ανατολικής με συμμετοχή των περίφημων περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, και της Εβραϊκής Σεφραδίτικης Παράδοσης.
Κάθε προσπάθεια ανάδειξης πολιτισμού είναι αυτόχρημα μια εξαιρετική παρέμβαση κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μια σημαντική προϋπόθεση είναι να μην ξεχνάς την δικιά σου Παράδοση αφενός και αφετέρου αφού έχεις αποφασίσει να δαπανήσεις ένα τεράστιο ποσό για εκδηλώσεις να σκεφτείς πως την Μεγάλη Εβδομάδα, ακόμη και αν δεν πιστεύεις πουθενά, εντός των Ορθοδόξων Ναών μυσταγωγείται μια τελετουργία που ακόμη και αν την δεις ως μόνο τελετουργία, έχει και διασώζει όλα τα τελετουργικά στοιχεία του δράματος. Για παράδειγμα την Μεγάλη Τρίτη το Τροπάριο της Κασσιανής το οποίο είναι ίσως η ομορφότερη απεικόνιση της αγωνίας του γήινου και θείου έρωτα είναι παρών εντός των Ναών και απουσιάζει ως εκδοχή από αυτό το όμορφο Φεστιβάλ.
Εντύπωση επίσης μας κάνει το γεγονός πως ως εκπρόσωπος της Ψαλτικής Τέχνης επελέγη ο Ψαλτικός Χορός Τρόπος. Ο χορός αυτός αφενός εκφράζει μια αιρετική τάση στον χώρο της Εκκλησιαστικής Μουσικής αφετέρου δεν παρουσιάζει καμιά τάση ανανέωσης ή εξέλιξης του μέλους της.Συνεχίζοντας απορούμε για τον λόγο πως εμβληματικά σχήματα όπως για παράδειγμα η Εκκλησιαστική Χορωδία του Αγίου Γεωργίου Καρύκη με ιστορία 120 και πλέον ετών ,η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφερείας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός», με ιστορία 150 ετών Εκκλησιαστική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, οι Χοροί του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών δεν κλήθηκαν να παρουσιάσουν την συμβατή με το πνεύμα των ημερών καλλιτεχνική τους πρόταση καίτοι πολλά εξ αυτών είναι εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο Πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Είναι πολλές οι παραλείψεις για να είναι τυχαίες!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

psaltesattikis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2022

Ενημερώνουμε, ότι σήμερα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, τα αναδειχθέντα, από τις αρχαιρεσίες της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 2022, τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας συγκροτήθηκαν σε σώμα ως ακολούθως:

 1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ηλίας Κ. Ρεδιάδης-Τούμπας
 2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπυρίδων Ι. Καμπίτσης
 3. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αθανάσιος Γ. Καψάλης
 4. ΤΑΜΙΑΣ: Γεώργιος Εμμ. Νικολαΐδης
 5. ΕΦΟΡΟΣ: Απόστολος Θ. Ντέτσικας
ΜΕΛΗ :
 1. Ευρυβιάδης Λ. Κατσουλιάς
 2. Θεόδωρος Μ. Καλλίμαχος
 3. Αθανάσιος Α. Τσώνος
 4. Χαράλαμπος Χρ. Στεργιόπουλος-Ρούμπας

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

psaltesattikis

 

Προς την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
κ.Όλγα Γεροβασίλη
Βουλή των Ελλήνων.

Αθήνα 7/10/2020
Α.Π 18

Θέμα : Σχετικά με το Άρθρο 48 του Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας κ.λ.π»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο την ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο παραδίδει την διοίκηση των Κοιμητηριακών Ναών του Ορθοδόξου Ανατολικού Δόγματος στους κατά τόπους Μητροπολίτες οι οποίοι δύνανται να διορίζουν Συμβούλιο ή στις κατά τόπους ενορίες οι οποίες θα ασκούν τα καθήκοντα της διοικήσεως δια των Εκκλησιαστικών τους Συμβουλίων.

Στους Κοιμητηριακούς Ναούς του Ορθοδόξου Δόγματος υπηρετούν Ιεροψάλτες και Ευπρεπιστές, οι οποίοι προσελήφθησαν με την διαδικασία διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και είναι είτε μόνιμοι υπάλληλοι είτε αορίστου χρόνου είτε εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Έχουμε κατ’ επανάληψιν δηλώσει εγγράφως και προφορικώς ότι η Εκκλησία της Ελλάδος παρά τις καλές προθέσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ δεν έχει ακόμη επιλύσει τα προβλήματα του προσωπικού της. Δηλαδή δεν εφαρμόζει ούτε τον δικό της Κανονισμό 176/2006 «Περί Καταστάσεως Ιεροψαλτών». Δεν εφαρμόζει τον ν.4354/2015 ( Μισθολογικές Ρυθμίσεις των Υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ ,των ΝΠΔΔ …).Το μεγαλύτερο μέρος των 10.000 εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνται στα ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος είτε υπαμείβονται ,είτε είναι ανασφάλιστο προσωπικό ,είτε η εργασιακή του σχέση είναι κομψά γραφόμενα «ομιχλώδης».

 

 

psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2018

Κατόπιν των διεξαχθεισών αρχαιρεσιών της 2ας Δεκεμβρίου 2018 για την ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου, καθώς και αντιπροσώπων του Συνδέσμου στην προσεχή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέων μελών των οργάνων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.), εξελέγησαν : α) Για το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ως τακτικά μέλη, οι κ.κ. :

 1. Ηλίας Ρεδιάδης – Τούμπας του Κωνσταντίνου, με 138 ψήφους,
 2. Σπυρίδων Καμπίτσης του Ιωάννου, με 131 ψήφους,
 3. Γεώργιος Κουμπανάκης του Εμμανουήλ, με 106 ψήφους,
 4. Παναγιώτης Σταυρόπουλος του Φωτίου, με 104 ψήφους,
 5. Ευστάθιος Ακύλας του Ευαγγέλου, με 103 ψήφους,
 6. Ευρυβιάδης Κατσουλιάς του Λεωνίδα, με 103 ψήφους,
 7. Γεώργιος Νικολαΐδης του Εμμανουήλ, με 102 ψήφους,
 8. Δημήτριος Τσακμάκας του Γεωργίου, με 94 ψήφους, και
 9. Ηλίας Σερασκέρης του Μανουήλ, με 85 ψήφους,
psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2018

Σήμερα Παρασκευή 23.11.2018 και ώρα 1.30΄ μ.μ., αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, τον Αντιπρόεδρο κ. Ευστάθιο Ακύλα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σπυρίδωνα Καμπίτση και το Μέλος κ. Γεώργιο Νικολαΐδη καθώς και τους κ.κ Αγγελόπουλο Δ. & Τσακμακά Δ., έγινε δεκτή από τους κ.κ Γεωργιάδη Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή της Α Αθηνών, Γ. Κουτουλάκη Υπεύθυνο επικοινωνίας του κόμματος και Π. Ευαγγελίου συντονιστή του τομέα παιδείας της Ενώσεως Κεντρώων.
Εν όψει του διαφαινόμενου διαλόγου μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας & της Εκκλησίας της Ελλάδος με δεδομένο πως στην τελευταία υπηρετούν περί τους 16.000 εργαζομένους εκ των οποίων οι Ιεροψάλτες θεωρούνται ως έχοντες υπηρεσιακή σχέση δημοσίου δικαίου, ετέθησαν στον κ. Γεωργιάδη ζητήματα όπως :

 

 

psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2018

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ « ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» εκφράζοντας μια ιστορία 100 ετών ,αλλά και πλέον των 800 Ιεροψαλτών της Αττικής ,εκφράζει αφενός την ικανοποίηση του για την αναγνώριση επιτέλους από το Ελληνικό κράτος των υποχρεώσεων του έναντι της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν είναι μόνο υλική αλλά έχει στιλβωθεί με συνεχείς αγώνες κλήρου και λαού για την Πατρίδα. Αυτές είναι έννοιες ταυτόσημες και εκφράστηκαν στην αποστροφή του λόγου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος μέσα από τις αναφορές στον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη.
Αφετέρου στον διάλογο που ανοίγει οφείλουμε να πούμε πως αφορά, εκτός των κληρικών της εκκλησίας της Ελλάδος τόσο τους Ιεροψάλτες όσο και τους Νεωκόρους των Ιερών Ναών που σήμερα είναι Ν.Π.Δ.Δ και ενδεχομένως θα εξελιχθούν σε Ν.Π.Ι.Δ.

 

 

psaltesattikis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Απριλίου 2022

« Θεατές στο ίδιο έργο…»

Την περσινή περίοδο των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα η Περιφέρεια Αττικής δαπάνησε το ποσό των 20.000 ευρώ για να ψάλλει ο Πέτρος Γαϊτάνος ύμνους της Ορθόδοξης Μουσικής Παράδοσης για διαδικτυακή εκμετάλλευση σαν να μην υπήρχαν κανονικοί Ψάλτες και Εκκλησιαστικές χορωδίες. Παραχωρήθηκε με ευγένεια ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών για τις ηχογραφήσεις καίτοι κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να καλύψει την δαπάνη ρεύματος και απασχόλησης του προσωπικού για διάρκεια γυρισμάτων 25 και πλέον ωρών. Για να δοθεί και το μέγεθος σημειώνουμε πως 20.000 ευρώ αντιστοιχούν σήμερα σε ετήσια μισθοδοσία τριών (3) Ιεροψαλτών, στο διπλάσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ που πραγματοποίησε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ με συμμετοχή 4 χορωδιακών σχημάτων από Ελλάδα και Εξωτερικό ή στην ετήσια χρηματοδότηση ενός ημιεπαγγελματικού χορωδιακού σχήματος των 20 προσώπων.
Φέτος με τον πηχαίο τίτλο «Ω γλυκύ μου Έαρ» δαπανώνται περίπου 6.800 ευρώ πλέον πνευματικών δικαιωμάτων ,σε Οργανισμό με έδρα την Πρέβεζα, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο Πεδίο του Άρεως ,σε ώρα πραγματοποίησης των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στους Ναούς της Πόλης, ενώ αγνοήθηκε η πρόταση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ για την πραγματοποίηση 5 εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής σε εμβληματικούς Ναούς της Αττικής, οι οποίες θα δημιουργούσαν κινητικότητα, θα λειτουργούσαν σε όφελος των ενοριών οι οποίες έχουν πληγεί τόσο από την διετή υπολειτουργία τους λόγω της πανδημίας, όσο και από τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος, θα ενίσχυαν τέλος ένα Σωματείο με ζωή 150 ετών.

Τελικά οι εξαγγελίες για πολιτιστικό θαύμα στην Αττική μάλλον κινούνται στην σφαίρα του ευκαιριακού και του κολλητού.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

psaltesattikis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2022

Κατόπιν των διεξαχθεισών αρχαιρεσιών της 30ής Ιανουαρίου 2022 για την ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου, εξελέγησαν :
α) Για το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ως τακτικά μέλη, οι κ.κ. :

 1. Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας του Κωνσταντίνου,
 2. Σπυρίδων Καμπίτσης του Ιωάννου,
 3. Ευρυβιάδης Κατσουλιάς του Λεωνίδα,
 4. Θεόδωρος Καλλίμαχος του Μιχαήλ,
 5. Αθανάσιος Τσώνος του Ανδρέα,
 6. Γεώργιος Νικολαΐδης του Εμμανουήλ,
 7. Χαράλαμπος Στεργιόπουλος-Ρούμπας του Χρήστου,
 8. Αθανάσιος Καψάλης του Γεωργίου,
 9. Απόστολος Ντέτσικας του Θωμά,
και ως αναπληρωματικά μέλη, οι κ.κ. :
 1. Ηλίας Σερασκέρης του Εμμανουήλ,
 2. Γρηγόριος Πετράτος του Γερασίμου
 3. Γεώργιος Κουμπανάκης του Εμμανουήλ.
β) Για την 3μελή Εξελεγκτική Επιτροπή του Συνδέσμου, ως τακτικά μέλη, οι κ.κ. :
 1. Ευστάθιος Κάκος του Βασιλείου,
 2. Άγγελος Μιχαλόπουλος του Ανδρέα,
 3. Βασίλειος Λαμπάκης του Αντωνίου,
 4. και ως αναπληρωματικό μέλος, ο κ. Σπυρίδων Παυλάκης του Δαμιανού.
Θα επακολουθήσει νεώτερο Δελτίο Τύπου, κατόπιν της συγκροτήσεως των εκλεγέντων τακτικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

psaltesattikis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-05-2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διήλθαμε μια μακρά περίοδο κατά την οποία και ο πλέον δύσπιστος αντιλήφθηκε πως ο κλάδος μας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, άλυτα στην πορεία και την διάρκεια του χρόνου. Τρανή απόδειξη το γεγονός πως από τα επιδόματα ειδικού σκοπού επωφελήθηκαν μόνον οι «κανονικά» εργαζόμενοι Ιεροψάλτες.
Ευθύνη προς τούτο έχουμε και εμείς οι οποίοι δεν γνωρίζουμε την νομοθεσία και τα ζητήματα που μας αφορούν αλλά και τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου τα οποία ερμηνεύουν την νομοθεσία κατά το δοκούν.
Το περιβάλλον καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο όχι μόνο από την εργασιακή αβεβαιότητα αλλά και από την ποιμαντική αβελτηρία, των υπευθύνων Ιερέων των Ναών οι οποίοι ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως ο «κορωνοιός» υπάρχει, έχει τραυματίσει την ανθρώπινη υπόσταση, είναι υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους και πως ο μόνος τρόπος αντιμετωπίσεως του είναι η πρόληψη, η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων και ο εμβολιασμός.

psaltesattikis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2020
Αρ. Πρωτ. 8

Αναρτούμε προς ενημέρωση των συναδέλφων την Επιστολή του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ προς τον Υπουργό Εργασίας και την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Το θέμα των Ιεροψαλτών παραμένει άλυτο εφόσον δεν υπάγονται ακόμα στη ρύθμιση οι κεντρικές υπηρεσίες της εκκλησίας.

psaltesattikis

Εγκύκλιο Σημείωμα

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΣ: Τους Συλλόγους Ιεροψαλτών – Μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι Ιεροψάλτες,
Από το βράδυ της Δευτέρας, 16ης Μαρτίου, η εκκλησία μας εισήλθε σε μια γκρίζα και αχαρτογράφητη εποχή, που σηματοδοτείται από την -απόλυτα αιτιολογημένη- απόφαση της Κυβέρνησης, να επιβάλλει το κλείσιμο των ιερών ναών, ως χώρων επικίνδυνων για την δημόσια υγεία, εξαιτίας της πιθανότητας μετάδοσης του ιού COVID-19. Εισήλθαμε σε μια εποχή «γκρίζα», δεδομένου του πρωτοφανούς συναισθηματικού φορτίου που προκαλεί στους πιστούς, η απαίτηση να ζήσουν, έστω προσωρινά, μακριά από την Μητέρα και Τροφό τους Εκκλησία, με την οποία ιστορικά συνδέουν κάθε λεπτό της ύπαρξής τους, από τη γέννησή τους μέχρι το θάνατό τους και στην οποία εμπιστεύονται κάθε φυσική και μεταφυσική τους ανησυχία, αυτοπροσδιοριζόμενοι μέσα από την αδιατάραχτη μετοχή τους στα Ιερά Μυστήριά της.

psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2018

Την Τετάρτη 21.11.2018 και ώρα 1.30΄ μ.μ., αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, τον Αντιπρόεδρο κ. Ευστάθιο Ακύλα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σπυρίδωνα Καμπίτση και το Μέλος κ. Γεώργιο Νικολαΐδη, έγινε δεκτή από τον Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Βασίλειο – Πέτρο Σπανάκη, στα γραφεία του κόμματος. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν τον ιεροψαλτικό κλάδο, επίκειται δε συνάντηση και με την αρμόδια τομεάρχη της «Νέας Δημοκρατίας» για θέματα θρησκευμάτων.
Είναι άξιο αναφοράς το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του κ.Σπανάκη ,ο οποίος τυγχάνει γόνος του σπουδαίου κατά το παρελθόν μουσικού Νικ.Σπανάκη,για τα χρονίζοντα ζητήματα της Ιεροψαλτικής Κοινότητος.

 

 

psaltesattikis.gr psaltesattikis

 

 

 

Ύμνος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Το video είναι από συναυλία του Συνδέσμου μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

 

Λύραν την πνευματοκίνητον τον μελωδόν της Εκκλησίας τον θείον Ρωμανόν τον Μελωδόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την πηγήν της θείας γνώσεως της υμνωδίας τον κανόνα τον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την δυάδα την θεόληπτον τας ηδυμόλπους αηδόνας τον Ρωμανόν και τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].

Επισκόπου Διονυσίου Ψαριανού