psaltesattikis

Οικονομικές υποχρεώσεις τακτικών και αρωγών μελών

Εγγραφή εφάπαξ: 10€.
Ετήσια συνδρομή: 25€.
Προαιρετική ετήσια συνδρομή για αποστολή των «Ιεροψαλτικών Νέων»: 60€.
Η εφημεριδα των «Ιεροψαλτικών Νέων» είναι διμηνιαία προς 10 Ευρώ το φύλλο.

Για κάθε εισπραττόμενο ποσό, αποστέλλεται στον αποστολέα άμεσα, διάτρητη απόδειξη εισπράξεως.

 

 

 

psaltesattikis

 

Προς την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
κ.Όλγα Γεροβασίλη
Βουλή των Ελλήνων.

Αθήνα 7/10/2020
Α.Π 18

Θέμα : Σχετικά με το Άρθρο 48 του Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας κ.λ.π»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο την ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο παραδίδει την διοίκηση των Κοιμητηριακών Ναών του Ορθοδόξου Ανατολικού Δόγματος στους κατά τόπους Μητροπολίτες οι οποίοι δύνανται να διορίζουν Συμβούλιο ή στις κατά τόπους ενορίες οι οποίες θα ασκούν τα καθήκοντα της διοικήσεως δια των Εκκλησιαστικών τους Συμβουλίων.

Στους Κοιμητηριακούς Ναούς του Ορθοδόξου Δόγματος υπηρετούν Ιεροψάλτες και Ευπρεπιστές, οι οποίοι προσελήφθησαν με την διαδικασία διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και είναι είτε μόνιμοι υπάλληλοι είτε αορίστου χρόνου είτε εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Έχουμε κατ’ επανάληψιν δηλώσει εγγράφως και προφορικώς ότι η Εκκλησία της Ελλάδος παρά τις καλές προθέσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ δεν έχει ακόμη επιλύσει τα προβλήματα του προσωπικού της. Δηλαδή δεν εφαρμόζει ούτε τον δικό της Κανονισμό 176/2006 «Περί Καταστάσεως Ιεροψαλτών». Δεν εφαρμόζει τον ν.4354/2015 ( Μισθολογικές Ρυθμίσεις των Υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ ,των ΝΠΔΔ …).Το μεγαλύτερο μέρος των 10.000 εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνται στα ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος είτε υπαμείβονται ,είτε είναι ανασφάλιστο προσωπικό ,είτε η εργασιακή του σχέση είναι κομψά γραφόμενα «ομιχλώδης».

 

 

psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2018

Κατόπιν των διεξαχθεισών αρχαιρεσιών της 2ας Δεκεμβρίου 2018 για την ανάδειξη νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου, καθώς και αντιπροσώπων του Συνδέσμου στην προσεχή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέων μελών των οργάνων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.), εξελέγησαν : α) Για το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ως τακτικά μέλη, οι κ.κ. :

  1. Ηλίας Ρεδιάδης – Τούμπας του Κωνσταντίνου, με 138 ψήφους,
  2. Σπυρίδων Καμπίτσης του Ιωάννου, με 131 ψήφους,
  3. Γεώργιος Κουμπανάκης του Εμμανουήλ, με 106 ψήφους,
  4. Παναγιώτης Σταυρόπουλος του Φωτίου, με 104 ψήφους,
  5. Ευστάθιος Ακύλας του Ευαγγέλου, με 103 ψήφους,
  6. Ευρυβιάδης Κατσουλιάς του Λεωνίδα, με 103 ψήφους,
  7. Γεώργιος Νικολαΐδης του Εμμανουήλ, με 102 ψήφους,
  8. Δημήτριος Τσακμάκας του Γεωργίου, με 94 ψήφους, και
  9. Ηλίας Σερασκέρης του Μανουήλ, με 85 ψήφους,
psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2018

Σήμερα Παρασκευή 23.11.2018 και ώρα 1.30΄ μ.μ., αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, τον Αντιπρόεδρο κ. Ευστάθιο Ακύλα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σπυρίδωνα Καμπίτση και το Μέλος κ. Γεώργιο Νικολαΐδη καθώς και τους κ.κ Αγγελόπουλο Δ. & Τσακμακά Δ., έγινε δεκτή από τους κ.κ Γεωργιάδη Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή της Α Αθηνών, Γ. Κουτουλάκη Υπεύθυνο επικοινωνίας του κόμματος και Π. Ευαγγελίου συντονιστή του τομέα παιδείας της Ενώσεως Κεντρώων.
Εν όψει του διαφαινόμενου διαλόγου μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας & της Εκκλησίας της Ελλάδος με δεδομένο πως στην τελευταία υπηρετούν περί τους 16.000 εργαζομένους εκ των οποίων οι Ιεροψάλτες θεωρούνται ως έχοντες υπηρεσιακή σχέση δημοσίου δικαίου, ετέθησαν στον κ. Γεωργιάδη ζητήματα όπως :

 

 

psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2018

Την Τετάρτη 21.11.2018 και ώρα 1.30΄ μ.μ., αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, τον Αντιπρόεδρο κ. Ευστάθιο Ακύλα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σπυρίδωνα Καμπίτση και το Μέλος κ. Γεώργιο Νικολαΐδη, έγινε δεκτή από τον Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της «Νέας Δημοκρατίας» κ. Βασίλειο – Πέτρο Σπανάκη, στα γραφεία του κόμματος. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν τον ιεροψαλτικό κλάδο, επίκειται δε συνάντηση και με την αρμόδια τομεάρχη της «Νέας Δημοκρατίας» για θέματα θρησκευμάτων.
Είναι άξιο αναφοράς το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του κ.Σπανάκη ,ο οποίος τυγχάνει γόνος του σπουδαίου κατά το παρελθόν μουσικού Νικ.Σπανάκη,για τα χρονίζοντα ζητήματα της Ιεροψαλτικής Κοινότητος.

 

 

psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2018

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ « ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» εκφράζοντας μια ιστορία 100 ετών ,αλλά και πλέον των 800 Ιεροψαλτών της Αττικής ,εκφράζει αφενός την ικανοποίηση του για την αναγνώριση επιτέλους από το Ελληνικό κράτος των υποχρεώσεων του έναντι της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν είναι μόνο υλική αλλά έχει στιλβωθεί με συνεχείς αγώνες κλήρου και λαού για την Πατρίδα. Αυτές είναι έννοιες ταυτόσημες και εκφράστηκαν στην αποστροφή του λόγου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος μέσα από τις αναφορές στον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη.
Αφετέρου στον διάλογο που ανοίγει οφείλουμε να πούμε πως αφορά, εκτός των κληρικών της εκκλησίας της Ελλάδος τόσο τους Ιεροψάλτες όσο και τους Νεωκόρους των Ιερών Ναών που σήμερα είναι Ν.Π.Δ.Δ και ενδεχομένως θα εξελιχθούν σε Ν.Π.Ι.Δ.

 

 

psaltesattikis.gr psaltesattikis

 

Ύμνος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Το video είναι από συναυλία του Συνδέσμου μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

 

Λύραν την πνευματοκίνητον τον μελωδόν της Εκκλησίας τον θείον Ρωμανόν τον Μελωδόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την πηγήν της θείας γνώσεως της υμνωδίας τον κανόνα τον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την δυάδα την θεόληπτον τας ηδυμόλπους αηδόνας τον Ρωμανόν και τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].

Επισκόπου Διονυσίου Ψαριανού