psaltesattikis

Οικονομικές υποχρεώσεις τακτικών και αρωγών μελών

Εγγραφή εφάπαξ: 10€.
Ετήσια συνδρομή: 25€.
Προαιρετική ετήσια συνδρομή για αποστολή των «Ιεροψαλτικών Νέων»: 60€.
Η εφημεριδα των «Ιεροψαλτικών Νέων» είναι διμηνιαία προς 10 Ευρώ το φύλλο.

Για κάθε εισπραττόμενο ποσό, αποστέλλεται στον αποστολέα άμεσα, διάτρητη απόδειξη εισπράξεως.

 

 

 

psaltesattikis

H εκδήλωση του Συνδέσμου μας «ΕΛΛΗΝΩΝ – ΑΫΛΩΝ ΩΔΑΙΣ»

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών «Ιωάννης Καποδίστριας», την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7.00΄ μ.μ., η εκδήλωση του Συνδέσμου μας υπό τον γενικό τίτλο «ΕΛΛΗΝΩΝ – ΑΫΛΩΝ ΩΔΑΙΣ».
Στο πρώτο μέρος της εκδηλώσεως, Ύμνους Εκκλησιαστικής Μουσικής απέδωσαν η Πολυφωνική Χορωδία «Άγιος Αλέξανδρος», υπό την διεύθυνση του κ. Χαραλάμπους Στεργιοπούλου – Ρούμπα, και η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου μας, υπό την διεύθυνση, εκ περιτροπής, του Προέδρου μας κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, του πρώην Προέδρου του Συνδέσμου μας κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου και του συναδέλφου Πρωτοψάλτου, Μουσικοπαιδαγωγού και Μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας κ. Γεωργίου Κουμπανάκη.
Τους Ύμνους, που ερμήνευσαν οι ανωτέρω δύο Χορωδίες, προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου μας κ. Σπυρίδων Καμπίτσης.

psaltesattikis

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η "Ημέρα του Ψάλτη" στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η "Ημέρα του Ψάλτη" στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Περιφερείας Αττικής "Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός".
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.Αντώνιος Διευθυντής της ΕΚ.Υ.Ο.Την ακολουθία στην μνήμη τους Οσίου Ρωμανού του Μελωδού τέλεσαν οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού προεξάρχοντος του Αιδ.Πρωτ.Θωμά Συνοδινού.

 

 


Κατανυκτικός Εσπερινός

Την Κυριακή (της Σταυροπροσκυνήσεως) 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 6.00΄ μ.μ., τελέσθηκε η Ακολουθία του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών. Την Ιερά Ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του Ι. Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Ζολοτένκο, με την συμμετοχή του Ιερολογ. Διακόνου π. Αλεξίου Περεβόστσικοβ, ενώ έψαλαν κλιμάκια της Βυζαντινής Χορωδίας του Συνδέσμου μας, υπό την διεύθυνση του Προέδρου κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα και του Γενικού Γραμματέα κ. Σπυρίδωνος Καμπίτση.

 


Τελετή κοπής του πλακούντος του συνδέσμου μας

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, «εν πληθούση εκκλησία», η Τελετή της Κοπής του Πλακούντος (Αγιοβασιλόπιτας) του Συνδέσμου μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών.
Της Τελετής προηγήθηκε, περί ώραν 5.30΄ μ.μ., η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού (επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κλήμεντος, Επισκόπου Αγκύρας, και του Αγίου Μάρτυρος Αγαθαγγέλου), την οποία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικόλαος Κλάδης, ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, συμπαραστατούμενος από τον Ιερολογ. Διάκονο π. Αλέξιο Περεβόζτσικοβ, και στην οποίαν έψαλαν Βυζαντινοί Χοροί, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη και του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Σπυρίδωνος Καμπίτση.

Ακολούθησε η Ιερολογία του Πλακούντος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Θωμά Συνοδινό, ο Οποίος, αφού εξήρε, διά μακρών, την προσφορά των Ιεροψαλτών στην Θεία Λατρεία, ευχήθηκε το νέον έτος 2017 να είναι καλό και ευλογημένο.

 

psaltesattikis

Συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας του συνδέσμου μας σε Συμμετοχή κλιμάκιου της βυζαντινής χορωδίας του Συνδέσμου μας στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνώνενοριακές εκδηλώσεις

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 11.30΄ π.μ., πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η Τελετή Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄. Τελετάρχης ήταν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στρατιωτικών και Δικαστικών Αρχών.

psaltesattikis

Συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας του συνδέσμου μας σε ενοριακές εκδηλώσεις

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 5.30΄ μ.μ., πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου Αττικής η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού. Στην εκδήλωση, συμμετείχε, κατόπιν προσκλήσεως, και η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου μας, υπό την διεύθυνση του Προέδρου μας κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα και του συναδέλφου Πρωτοψάλτου του άνω Μητροπ. Ι. Ναού κ. Βασιλείου Γεωργούδη. Τους Ύμνους, που απέδωσε η Χορωδία μας, προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου μας κ. Σπυρίδων Καμπίτσης.

psaltesattikis

Εκδήλωση του Συνδέσμου μας «τα Πάθη τα Σεπτά»

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 6.30΄ μ.μ., πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση του Συνδέσμου μας, υπό τον γενικό τίτλο «ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ», στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών. Στην εκδήλωση συμμετείχε, ερμηνεύοντας Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, η πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου μας, με την συμμετοχή μελών της Εκκλησιαστικής Χορωδίας Αθηνών «Κάντορες» και της Βυζαντινής Χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, υπό την διεύθυνση του Προέδρου μας κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, με, ενδιάμεσες, ιεροπρεπέστατες μονωδιακές ερμηνείες επικαίρων Ύμνων από επίλεκτα μέλη της Χορωδίας μας...

psaltesattikis

Ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου μας

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και από ώρας 12.30΄ μ.μ., πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου μας, στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.), επί της οδού Ρηγίλλης αρ. 1, στην Αθήνα. Στην συνεστίασή μας, συμμετείχε ορχηστρικό σχήμα και ο γνωστός τραγουδιστής κ. Κώστας Βενετσάνος, ενώ πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Μελών του Συνδέσμου μας, με πολλά και πλούσια δώρα.

psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σύνδεσμος μας, έχοντας υποχρέωση να αποκαταστήσει την αλήθεια έναντι πάντων, αναφορικά με εντελώς αναληθή, αβάσιμα και άκρως δυσφημιστικά, τόσο για την πολυετή ιστορία και ευδόκιμη δραστηριότητα του Συνδέσμου στον ιεροψαλτικό χώρο, όσο και για το κύρος και την αξιοπρέπεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του, σχόλια και διαδόσεις, που, κατά την αντίληψη και έγκυρη πληροφόρησή μας, έχουν κοινοποιηθεί, μεταξύ και άλλων τρόπων, μέσω Διαδικτύου (ιδίως, δια Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ([Facebook]) σε συναδέλφους μας και φιλόμουσους και, μάλιστα, έχουν περιέλθει σε γνώση, μεταξύ άλλων, και της Διοικούσας Εκκλησίας, επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα, σχετικά με τα παραπάνω δυο (2) Ζητήματα:

 

psaltesattikis.gr psaltesattikis

 

 

 

Ύμνος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Το video είναι από συναυλία του Συνδέσμου μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

 

Λύραν την πνευματοκίνητον τον μελωδόν της Εκκλησίας τον θείον Ρωμανόν τον Μελωδόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την πηγήν της θείας γνώσεως της υμνωδίας τον κανόνα τον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την δυάδα την θεόληπτον τας ηδυμόλπους αηδόνας τον Ρωμανόν και τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].

Επισκόπου Διονυσίου Ψαριανού