psaltesattikis

Οικονομικές υποχρεώσεις τακτικών και αρωγών μελών

Εγγραφή εφάπαξ: 10€
Ετήσια συνδρομή: 25€
Προαιρετική συνδρομή για αποστολή των «Ιεροψαλτικών Νέων»: 25€

Για κάθε εισπραττόμενο ποσό, αποστέλλεται στον αποστολέα άμεσα, διάτρητη απόδειξη εισπράξεως.

 

 

 


Κατανυκτικός Εσπερινός

Την Κυριακή (της Σταυροπροσκυνήσεως) 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 6.00΄ μ.μ., τελέσθηκε η Ακολουθία του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών. Την Ιερά Ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του Ι. Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Ζολοτένκο, με την συμμετοχή του Ιερολογ. Διακόνου π. Αλεξίου Περεβόστσικοβ, ενώ έψαλαν κλιμάκια της Βυζαντινής Χορωδίας του Συνδέσμου μας, υπό την διεύθυνση του Προέδρου κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα και του Γενικού Γραμματέα κ. Σπυρίδωνος Καμπίτση.

 


Τελετή κοπής του πλακούντος του συνδέσμου μας

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, «εν πληθούση εκκλησία», η Τελετή της Κοπής του Πλακούντος (Αγιοβασιλόπιτας) του Συνδέσμου μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών.
Της Τελετής προηγήθηκε, περί ώραν 5.30΄ μ.μ., η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού (επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κλήμεντος, Επισκόπου Αγκύρας, και του Αγίου Μάρτυρος Αγαθαγγέλου), την οποία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικόλαος Κλάδης, ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, συμπαραστατούμενος από τον Ιερολογ. Διάκονο π. Αλέξιο Περεβόζτσικοβ, και στην οποίαν έψαλαν Βυζαντινοί Χοροί, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη και του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Σπυρίδωνος Καμπίτση.

Ακολούθησε η Ιερολογία του Πλακούντος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Θωμά Συνοδινό, ο Οποίος, αφού εξήρε, διά μακρών, την προσφορά των Ιεροψαλτών στην Θεία Λατρεία, ευχήθηκε το νέον έτος 2017 να είναι καλό και ευλογημένο.

 

psaltesattikis

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«ΠΟΛΥΤΡΟΠΩΣ ΟΜΟΤΡΟΠΟΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗ ΠΡΟΣΚΑΡΤΕΡΟΥΝΤΕΣ»(ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2015)

Με την συμπλήρωση διακοσίων (200) ετών από την καθιέρωση της Νέας Μεθόδου Σημειογραφίας της Εκκλησιαστικής Μουσικής (γνωστής και ως «Μεθόδου των Τριών Διδασκάλων») και την ίδρυση της πρώτης Σχολής εκμάθησης της Εκκλησιαστικής Μουσικής και της Ψαλτικής Τέχνης, σύμφωνα με την προαναφερθείσα Μέθοδο, ο Σύνδεσμός μας (υπό την προγενέστερη επωνυμία του ως «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός») διοργάνωσε Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και υπό τον γενικό τίτλο «ΠΟΛΥΤΡΟΠΩΣ ΟΜΟΤΡΟΠΟΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗ ΠΡΟΣΚΑΡΤΕΡΟΥΝΤΕΣ», στο κατάμεστο από ακροατήριο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 7.30΄ μ.μ.

psaltesattikis

Εκδήλωση του Συνδέσμου μας «τα Πάθη τα Σεπτά»

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 6.30΄ μ.μ., πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση του Συνδέσμου μας, υπό τον γενικό τίτλο «ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ», στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών. Στην εκδήλωση συμμετείχε, ερμηνεύοντας Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, η πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου μας, με την συμμετοχή μελών της Εκκλησιαστικής Χορωδίας Αθηνών «Κάντορες» και της Βυζαντινής Χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, υπό την διεύθυνση του Προέδρου μας κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, με, ενδιάμεσες, ιεροπρεπέστατες μονωδιακές ερμηνείες επικαίρων Ύμνων από επίλεκτα μέλη της Χορωδίας μας...

psaltesattikis

Ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου μας

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και από ώρας 12.30΄ μ.μ., πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου μας, στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.), επί της οδού Ρηγίλλης αρ. 1, στην Αθήνα. Στην συνεστίασή μας, συμμετείχε ορχηστρικό σχήμα και ο γνωστός τραγουδιστής κ. Κώστας Βενετσάνος, ενώ πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Μελών του Συνδέσμου μας, με πολλά και πλούσια δώρα.

psaltesattikis

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σύνδεσμος μας, έχοντας υποχρέωση να αποκαταστήσει την αλήθεια έναντι πάντων, αναφορικά με εντελώς αναληθή, αβάσιμα και άκρως δυσφημιστικά, τόσο για την πολυετή ιστορία και ευδόκιμη δραστηριότητα του Συνδέσμου στον ιεροψαλτικό χώρο, όσο και για το κύρος και την αξιοπρέπεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του, σχόλια και διαδόσεις, που, κατά την αντίληψη και έγκυρη πληροφόρησή μας, έχουν κοινοποιηθεί, μεταξύ και άλλων τρόπων, μέσω Διαδικτύου (ιδίως, δια Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ([Facebook]) σε συναδέλφους μας και φιλόμουσους και, μάλιστα, έχουν περιέλθει σε γνώση, μεταξύ άλλων, και της Διοικούσας Εκκλησίας, επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα, σχετικά με τα παραπάνω δυο (2) Ζητήματα:

 

psaltesattikis.gr psaltesattikis

 

Ύμνος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Το video είναι από συναυλία του Συνδέσμου μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

 

Λύραν την πνευματοκίνητον τον μελωδόν της Εκκλησίας τον θείον Ρωμανόν τον Μελωδόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την πηγήν της θείας γνώσεως της υμνωδίας τον κανόνα τον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την δυάδα την θεόληπτον τας ηδυμόλπους αηδόνας τον Ρωμανόν και τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].

Επισκόπου Διονυσίου Ψαριανού