psaltesattikis

Οικονομικές υποχρεώσεις τακτικών και αρωγών μελών

Εγγραφή εφάπαξ: 10€.
Ετήσια συνδρομή: 25€.
Προαιρετική ετήσια συνδρομή για αποστολή των «Ιεροψαλτικών Νέων»: 60€.
Η εφημεριδα των «Ιεροψαλτικών Νέων» είναι διμηνιαία προς 10 Ευρώ το φύλλο.

Για κάθε εισπραττόμενο ποσό, αποστέλλεται στον αποστολέα άμεσα, διάτρητη απόδειξη εισπράξεως.

 

 

 

psaltesattikis.gr psaltesattikis

 

 

 

Ύμνος Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Το video είναι από συναυλία του Συνδέσμου μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς

 

Λύραν την πνευματοκίνητον τον μελωδόν της Εκκλησίας τον θείον Ρωμανόν τον Μελωδόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την πηγήν της θείας γνώσεως της υμνωδίας τον κανόνα τον Ιωάννην τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].
Την δυάδα την θεόληπτον τας ηδυμόλπους αηδόνας τον Ρωμανόν και τον Δαμασκηνόν [χορός ιερών υμνωδών επαξίως υμνούμεν (δις)].

Επισκόπου Διονυσίου Ψαριανού

 

 

 

 

 

Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ

Με την δέουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ο Σύνδεσμός μας εόρτασε και εφέτος την μνήμη του εκ των Προστατών Αγίων του, Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, του και ποιητού των κοντακίων, με την τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7.00΄ μ.μ.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ενώ συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης, ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ειρηναίος Νάκος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ο ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ν. Αθηνών, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Θωμάς Συνοδινός, οι εφημέριοι του Ι. Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Νίκου και π. Βασίλειος Χρυσόπουλος, και ο Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Νεκτάριος Μαμαλούγκος· διηκόνησαν δε, ο Ιερολογ. Αρχιδιάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννης Μπούτσης και ο Ιερολογ. Διάκονος π. Φραγκίσκος Λάβδας.
Τους Ύμνους της Ιεράς Ακολουθίας απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου μας, υπό την διεύθυνση του Προέδρου κ. Αθανασίου Παπαζαρή. Στην Βυζαντινή Χορωδία μετείχαν, μεταξύ άλλων, και οι συνάδελφοι κ. κ. (κατ’ αλφαβητική σειρά) : Βασίλειος Αβραμίδης, Νικόλαος Αραπίδης, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Κυριακή Δημητρακοπούλου, Γεώργιος Εγγλέζος, Μηνάς Ζαχαρίου, Σπυρίδων Καμπίτσης, Δημήτριος Καραγεώργος, Δανιήλ Καραμπάσης, Δημήτριος Κατρακούλης, Απόστολος Κιουμουρτζής, Δημήτριος Κολεντίνης, Ζαχαρίας Κοντοφρύδης, Γεώργιος Κρητικός, Δημήτριος Κυριακόπουλος, Βασίλειος Λαμπάκης, Κυριάκος Λιλιόπουλος, Παναγιώτης Μαντζάνας, Δημήτριος Μανωλάκος, Αθανάσιος Ντζάννης, Σπυρίδων Πανταζής, Μαρία Πατρινού, Πλούταρχος Σκόρδας, Χαράλαμπος Συμεωνίδης, Αναστάσιος Τράμπας και Χρήστος Χιώνης, όπως και οι νεαροί σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής και της Ψαλτικής Τέχνης, Αθανάσιος Λιλιόπουλος και Νικόλαος Λιλιόπουλος.
Παρέστησαν, κατόπιν τιμητικής προσκλήσεως από τον Σύνδεσμό μας, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Ευάγγελος Λιάπης, Ταγματάρχης (ΣΙ), ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Θ. Στάθης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας αυτής και Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας κ. Ανδρέας Χρόνης, ο Άρχων Πρωτομαΐστωρ της Μ.Χ.Ε. και Πρόεδρος του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κ. Σταμάτιος – Νικόλαος Κίσσας, ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προασπιστών της Εθνικής Μουσικής «Οι Υπέρμαχοι» κ. Ανδρέας Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας» (ΕΛ.ΒΥ.Χ.) κ. Δημήτριος Ζαϊτίδης, ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μ.Χ.Ε. κ. Διαμαντής Μαυραγάνης και οι συνάδελφοι κ. κ. Αλέξιος Παπαντωνόπουλος – ο οποίος και ευγενώς προσέφερε εξ ιδίων την αρτοκλασία επί τη μνήμη του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, – Γεώργιος Κακουλίδης, Διονύσιος Ηλιόπουλος και Δημήτριος Συρεγγέλας, ενώ ιδιαίτερη τιμή για τον Σύνδεσμό μας, αποτέλεσε η παρουσία, μεταξύ άλλων, και των συναδέλφων κ. κ. Αλεξίου Κατσαρού, Λαμπαδαρίου του Καθεδρικού Ι. Ν. Αθηνών, και Σπυρίδωνος Παυλάκη, Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής.
Προ της απολύσεως της Ιεράς Ακολουθίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Παπαζαρής ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο Β΄ για την παρουσία και ευλογία Του στην ετήσια εορτή του συλλογικού οργάνου μας και για την αμέριστη αγάπη και συμπαράστασή Του προς τον Σύνδεσμο και την ιεροψαλτική τάξη, εν γένει, όπως και τους συνεργάτες Του, ιδιαίτερα δε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Συμεών, και τόνισε, ότι, διά του τριπτύχου «Συνεννόηση – Συναδέλφωση – Συμμετοχή», ο Σύνδεσμός μας τείνει να εκπληρώσει στο ακέραιο τους σκοπούς του, παρά τις υφιστάμενες και αντικειμενικές αντιξοότητες.
Απαντώντας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β΄ ευχαρίστησε από καρδίας την Χορωδία μας για την απόδοση των Ύμνων και, επ’ αφορμή της ετήσιας εορτής του Συνδέσμου μας, ευχήθηκε προς όλους τους ιεροψάλτες έτη πολλά και υγεία, προς συνέχιση της επ’ αναλογίω διακονίας μας, όντες ένας λίαν σημαντικός παράγων στην Θεία Λατρεία.